06 Δεκεμβρίου, 2019

Search

Summer Camp (2)

Tα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι γονείς με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και των σχολείων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φύλαξης και απασχόλησης των παιδιών τους, κυρίως κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
 
Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι οικογένειες την τύχη (ή την ατυχία) ειδικά τώρα με την οικονομική ύφεση να μην δουλεύει ο ένας γονιός, ώστε να μπορεί να κρατήσει τα παιδιά των μικρών ηλικιών, όταν κλείνουν τα σχολεία.
 
Οι επιλογές των γονιών δυστυχώς συχνά τους οδηγούν σε αδιέξοδα: Να τα αφήσουν μόνα στο σπίτι; Εκτός από επικίνδυνο, είναι και παράνομο (έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο). Να τα πάρουν στη δουλειά τους; Πολλές φορές δεν επιτρέπεται, ούτε είναι αντικειμενικά δυνατό. Πώς θα εργαστείς, αν πρέπει να προσέχεις το 6χρονο σε ένα εχθρικό περιβάλλον για τα παιδιά, όπως είναι κατά κανόνα οι εργασιακοί χώροι; Να τα αφήσουν στους παππούδες και τις γιαγιάδες; Κι αυτοί που δεν έχουν παππούδες ή μένουν μακριά ή δεν μπορούν λόγω υγείας; Να προσλάβουν κάποιον να τα προσέχει; Πού θα τον βρουν; Θα είναι έμπιστος ή θα εξαφανιστεί με τα παιδιά τους; Πώς θα τον πληρώσουν, όταν οι αποδοχές ή τα κέρδη τους έχουν ήδη μειωθεί;
Πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τα τελευταία χρόνια βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα αυτό και δημιούργησαν το Summer Camp, με σκοπό να απασχολούν τα παιδιά ευχάριστα από τη λήξη του σχολικού έτους μέχρι τις οικογενειακές διακοπές δίνοντας την ευκαιρία ειδικά στους εργαζόμενους γονείς να επιλέξουν μία ποιοτική και ευχάριστη διέξοδο για τα παιδιά τους.
 
Μέσα σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον τα παιδιά ψυχαγωγούνται και παράλληλα έρχονται σε επαφή με τη ζωή στην ύπαιθρο, τη θάλασσα και την περιπέτεια. Αποκτούν νέες εμπειρίες, δημιουργούν νέες φιλίες και συμμετέχουν σε όσα αθλήματα επιθυμούν. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά το καλοκαίρι και παράλληλα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.
 
Οι μαθητές μαθαίνουν τοξοβολία, μαγειρεύουν, μαθαίνουνπαραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, έρχονται σε επαφή με τις τέχνες ( ζωγραφική, κατασκευή ψηφιδωτών,κατασκευές με χαλκό και πηλό κ.α. ), κάτι που ίσως δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και συμμετέχουν σε πολλές άλλες δραστηριότητες, που κρατούν το ενδιαφέρον ζωντανό και κυρίως ακονίζουν το μυαλό και τις ικανότητες τους.
Στο Summer Camp γίνονται δεκτά παιδιά από το Προνήπιο έως το Γυμνάσιο. Τα προγράμματα είναι προσαρμοσμένα στις ηλικίες των παιδιών και σχεδιασμένα από εξειδικευμένους Προπονητές και Εκπαιδευτικούς.
 
Πρόγραμμα Summer Camp λειτουργεί στα εκπαιδευτήρια αυτενεργώ και περιλαμβάνει:
  • Μπάνιο στη θάλασσα τρεις φορές την εβδομάδα. Τα παιδιά απολαμβάνουν με ασφάλεια τη θάλασσα και τα ομαδικά παιχνίδια μέσα και έξω από το νερό. Και κάθε φορά, που η παραλία δεν έχει την καθαρότερη εικόνα, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της ακτής.
  • Τοξοβολία, ένα σπορ που βελτιώνει την προσοχή, γυμνάζει τους μυς και διασκεδάζει τα παιδιά, που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ένα άθλημα, που θεωρείται και τέχνη. Το τόξο είναι ένα από τα αρχαιό¬τερα μέσα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για να κυνηγήσει την τροφή του, αλλά και για να πολεμήσει.
  • Κηπουρική. Ένας ωραίος τρόπος για να εξερευνήσει και να εκτιμήσει το παιδί τη λειτουργία της φύσης. Καλλιεργώντας τον κήπο έχει τη χαρά να παρατηρεί τον κύκλο της ζωής, να φροντίζει κάτι δικό του και να γεύεται τους καρπούς της δουλειάς του!
  • Μαγειρική-junior chef. Ένας ξεχωριστός συνδυασμός μαθημάτων μαγειρικής, σεμιναρίων διατροφής, κεφιού και διασκέδασης τόσο για τους μικρούς σεφ, όσο και για τους γονείς τους. Αυτό που πραγματικά ενθουσιάζει τα παιδιά είναι η ώρα της πρακτικής γύρω από τον πάγκο, όπου ανακατεύουν διάφορα υλικά, προσπαθούν να μιμηθούν τον chef, ρωτάνε για τρόπους παρασκευής, ζυμώνουν, ψήνουν και τελικά απολαμβάνουν τις νοστιμιές, που φτιάχνουν με τα χέρια τους.
  • Graffiti / τοιχογραφία. Μια τέχνη, που κρύβει μέσα της τις ευαισθησίες όσων ασχολούνται μ’ αυτή. Αποτελεί τρόπο έκφρασης για πολλά παιδιά και νέους, οι οποίοι δίνουν χρώμα και ζωντάνια σε πολλά γκρίζα σημεία της πόλης και των σχολείων μας (Δείτε τις φωτογραφίες).
  • Παραδοσιακοί και σύγχρονοι χοροί. Η διδασκαλία των χορών, πέρα από την πολιτιστική αξία της, αναφέρεται στην ψυχοκινητική ανάπτυξη ενός παιδιού, την καλή ισορροπία, τη σωματική άσκηση, την αισθητική του καλλιέργεια, την κοινωνικοποίησή του, την καλή συνεργασία και το πνεύμα ομαδικότητας που αναπτύσσεται στους κόλπους της ομάδας.
  • Και φυσικά το πρόγραμμα συμπληρώνεται με παραδοσιακά αθλήματα - ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ - αλλά και μοντέρνα παιχνίδια, όπως golf, υπαίθριο σκάκι, πινγκ πονγκ, mini soccer, εκπαιδευτικές ταινίες και παιχνίδι σε μια δροσερή και ευχάριστη αίθουσα play room.
Αν έχετε παιδιά σχολικής ηλικίας και δεν ξέρετε πώς να τα απασχολήσετε δημιουργικά το καλοκαίρι, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το αυτενεργώ και να τους δώσετε την ευκαιρία να δοκιμάσουν το πιο μοντέρνο και δημιουργικό πρόγραμμα απασχόλησης για το καλοκαίρι.