28 Φεβρουαρίου, 2020

Search

Ζώνη Πολιτισμού

Το αυτενεργώ δίνει στον πολιτισμό την ίδια σημασία με τη μάθηση, γιατί θεωρεί ότι η εκπαίδευση και ο πολιτισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και μπορεί η μία να συμπληρώνει την άλλη. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένα σχολείο για τον πολιτισμό είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές του να εκφραστούν με τον τρόπο που επιθυμεί ο καθένας, να εκδηλώσουν τα ενδιαφέροντά τους και ενδεχομένως να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.
 
Οι πολιτιστικές δράσεις του σχολείου εκδηλώνονται με δύο τρόπους:
 

Ομάδες δραστηριοτήτων 

Οι ομάδες δραστηριοτήτων λειτουργούν στο σχολείο κάθε Παρασκευή την τελευταία ώρα του προγράμματος. 
 
Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε μια δραστηριότητα, όπως θέατρο, χορός, κατασκευές, μαγειρική, graffiti, ζωγραφική κ.α. Οι δραστηριότητες αλλάζουν κάθε χρόνο και ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να δοκιμάζει διαφορετική εμπειρία κάθε φορά. Το αποτέλεσμα της δουλειάς κάθε ομάδας παρουσιάζεται στις γιορτές ή στην εκδήλωση με την οποία κλείνει κάθε χρόνο η σχολική χρονιά.
 

Eπισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και μονάδες παραγωγής

Κάθε χρόνο οι μαθητές κάνουν 5 τουλάχιστον επισκέψεις σε σημεία της περιοχής με ιστορικό ή πολιτιστικό ενδιαφέρον και σε θεατρικές παραστάσεις ή καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα. Επιπλέον επισκέπτονται τοπικές μονάδες παραγωγής ή υπηρεσίες.
 
Όλες οι επισκέψεις γίνονται προγραμματισμένα και με κατάλληλη προετοιμασία. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την υλική και πνευματική ζωή του τόπου, αποκτούν εμπειρίες και γνώσεις και συνδέουν τις θεωρητικές γνώσεις με την πραγματική ζωή.

Σχολικές Μονάδες

Νηπιαγωγείο

Νηπιαγωγείο

Δημοτικό

Δημοτικό

Γυμνάσιο

Γυμνάσιο